Biohack

Tech Safari - Visma - Time Traveller

Dagens vetenskapliga och teknologiska utveckling ger oss som individer helt nya verktyg för att hålla oss friska, leva längre, vara lyckligare och mer produktiva och biohacking handlar om just detta. Att med hjälp av ny teknologi, vetenskapliga framsteg och praktiska experiment förenkla, förändra och förlänga livet.

UPPLEVELSEN

Här får du träffa en biohacker som förklarar olika produkter och lösningar så som DNA-analys, chip i handen, analys av hjärnvågor, digital hälsodata, exo-skelett och andra spännande lösningar som förenar teknik och biologi.

Vad är biohack?

Genom att kombinera BIO (det grekiska ordet för liv) och HACK (ett engelskt uttryck för att ta en genväg för att lösa ett problem) får vi ordet BIOHACK. Det är ett väldigt brett uttryck där den mer specifika innebörden är i ständig förändring, men kan till exempel handla om att med hjälp av en smart klocka mäta sin sömn och göra förändringar för att uppnå hälsofördelar, använda ett DNA-test för att reda på sin grundläggande potential på DNA-nivå eller att använda ett biochip i handen istället för en nyckel för att komma in genom dörren på jobbet eller hemma.

Vem passar det för?

Den gemensamma nämnaren för biohackers är en nyfikenhet på var gränsen för den mänskliga potentialen ligger och i takt med att ny teknologi utvecklas och görs mer tillgänglig så öppnar sig möjligheter som aldrig tidigare funnits. Ett enkelt exempel på detta är priset på ett DNA-test som på bara några år har gått från miljonbelopp ner till ett fåtal tusenlappar och på så sätt blivit en konsumentprodukt och en möjlighet att få reda på allt ifrån släktskap, risk för sjukdomar eller livsstilsfaktorer som koffeinkänslighet, muskelfibersammansättning eller vitaminupptag. 

Framtiden för biohack

Framtiden inom biohacking är otroligt spännande, men väcker också väldigt mycket frågor och funderingar. Dels när det gäller teknologiska framsteg och de möjligheter som öppnas, men även etiska frågeställningar. Bör man göra något bara för att man har möjligheten? Är den teknologiska utvecklingen enbart positiv? Bör man begränsa den på något sätt och vem ska i så fall vara ansvarig för det? Som med all ny teknologi förlitar vi oss på kvalificerade gissningar när det gäller framtiden, men att det är spännande är det svårt att förneka.

Hur kan du optimera ditt liv utifrån ditt eget dna...? Det tar vi reda på tillsammans.

KONTAKT:

E-post: info@TimeTraveller.se

Telefon: +46 (0)70-261 79 02

Besök: Regeringsgatan 29, Stockholm


Org nr. 559174-4882

Time Traveller AB Re